h

Nieuws uit 2017

6 juni 2017

Politiek café SP Goes

Politiek café over duurzaamheid.

Op vrijdag 9 juni 2017 organiseert SP Goes weer een Politiek Café. Het thema is deze keer ‘duurzaamheid’.

Duurzaamheid is een breed begrip. Het komt er op neer dat in een duurzame wereld mens, milieu en economie in balans zijn. In onze huidige samenleving is dat niet het geval. De aarde dreigt uitgeput te raken door onze manier van leven; er moet iets veranderen.

Lees verder
25 mei 2017

Eindelijk

Het nieuwe archeologisch museum komt in Aardenburg

Gisteren, tijdens de besluitvormende raadsvergadering heeft de meerderheid van de gemeenteraad voor het nieuwe archeologisch museum gestemd.

Lees verder
20 mei 2017

De oude natuur in Sluis

Foto: SP

Een van mijn favoriete plekken in West-Zeeuws Vlaanderen is het Zwin een zogenaamde slufter , met daar tegen aangelegen de Kievitte polder en de Oudelandse polder. Het Zwin ligt voor het grootste gedeelte op Belgisch Grondgebied en vanuit Knokke kan men vrij door het grootste gedeelte van dit gebied wandelen. Aan de Nederlandse kant worden er regelmatig excursies gegeven. De monding van het Zwin is vrij toegankelijk men mag hier zelfs de hond vrij laten rondlopen. In de monding van het zwin zijn nog steeds fossiele Haaientanden te vinden die stammen uit het eoceen een tijdperk wat zich 40 miljoen jaar terug afspeelde. Hou er rekening mee dat als je de geul oversteekt het twee keer per dag vloed word, en eenmaal vloed dan kun je niet meer terug. Op dit moment zijn er grote werkzaamheden aan de gang in het Zwin, het gebied wordt met 120 hectare uitgebreid.Gewaarschuwd wordt voor het zwemmen in de geul bij opkomend of afgaand tij, de geul is immers flink uitgediept en de stroming kan behoorlijk sterk zijn. Vanuit de parking bij het Zomerdorp Het Zwin kunt u een prachtige wandeling maken via de Oudelandse polder, u gaat onderlangs het duin waar in de weilanden in het voorjaar honderden orchideeën staan te bloeien. U kunt ook de weg kiezen via de Kievittepolder u loopt door duingebied waar u zomaar oog in oog kunt komen te staan met een Schotse Hooglander ,dit is ook het gebied waar boomkikkers voorkomen.

Lees verder
6 april 2017

Verkiezingen SP SLUIS

Bij de laatste 3 verkiezingen heeft de SP SLUIS, met hulp van onze medestanders steeds gewonnen. Tijdens onze analyses hebben wij een PLAN VAN AANPAK, binnen het SP SLUIS bestuur, op papier gezet, om met de voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar te beginnen.

Lees verder
4 februari 2017

Brug over de kaai in Sluis Vergunningsplichtig?

In zijn vergadering van 10 november 2016 heeft de gemeenteraad besloten om een brug over de Damse Vaart (Kaai) in Sluis financieel mogelijk te maken. Wij vragen ons af of voor een dergelijk bouwwerk een omgevingsvergunning noodzakelijk is en of de huidige bestemmingsplanvoorschriften een dergelijk bouwwerk toelaten.

Lees verder
3 februari 2017

De SP Goes organiseert 10 februari een filmavond.

Foto: joy cuba

Film Soy Cuba over Cubaanse revolutie

Goes - De SP Goes organiseert 10 februari een filmavond in de Rommerswalestraat 1 in Goes. De film die wordt vertoond is Soy Cuba uit 1964, een filmtopper uit de filmgeschiedenis.

Tijdens de laatste dagen van het regime van de Cubaanse dictator Batista spelen zich vier afzonderlijke verhalen af. In het eerste verhaal ontdekt de vriend van Maria dat zij eigenlijk een prostituee is, in het tweede verhaal krijgt een oude agrariër te horen dat zijn boerderij verkocht is aan een internationale organisatie, in het derde verhaal worden studenten die pamfletten voor Castro verspreiden neergeschoten door de politie en in het laatste verhaal wordt een man door bombardementen gedwongen zijn huis te verlaten, waarna hij zich bij de guerilla’s aansluit.

Qua cinematografie is ‘Soy Cuba’ één van de absolute toppers binnen de filmgeschiedenis. Regisseur was Mikhail Katalozov. Met onder anderen Sergio Corrieri, Salvador Wood en José Gallardo. Zaal open om 19.30 uur, aanvang film 20.00 uur. Toegang gratis.

Lees verder

Nieuws per jaar

U bent hier