h

De SP Goes organiseert 10 februari een filmavond.

3 februari 2017

De SP Goes organiseert 10 februari een filmavond.

Foto: joy cuba

Film Soy Cuba over Cubaanse revolutie

Goes - De SP Goes organiseert 10 februari een filmavond in de Rommerswalestraat 1 in Goes. De film die wordt vertoond is Soy Cuba uit 1964, een filmtopper uit de filmgeschiedenis.

Tijdens de laatste dagen van het regime van de Cubaanse dictator Batista spelen zich vier afzonderlijke verhalen af. In het eerste verhaal ontdekt de vriend van Maria dat zij eigenlijk een prostituee is, in het tweede verhaal krijgt een oude agrariër te horen dat zijn boerderij verkocht is aan een internationale organisatie, in het derde verhaal worden studenten die pamfletten voor Castro verspreiden neergeschoten door de politie en in het laatste verhaal wordt een man door bombardementen gedwongen zijn huis te verlaten, waarna hij zich bij de guerilla’s aansluit.

Qua cinematografie is ‘Soy Cuba’ één van de absolute toppers binnen de filmgeschiedenis. Regisseur was Mikhail Katalozov. Met onder anderen Sergio Corrieri, Salvador Wood en José Gallardo. Zaal open om 19.30 uur, aanvang film 20.00 uur. Toegang gratis.

Reactie toevoegen

U bent hier