h

”Roodweekend”: 26-01 t/m 27-01-2019.

Foto: SP

 

Ik ben als Zeeuws lid van ROOD dit weekend voor een zgn “  Roodweekend “ naar Soest gereisd. De heenreis was wel leuk,want de tunnel was tolvrij. Het programma begon om 11:00 uur met een introductie en kennismaking van de groep. We moesten in allerlei rijen staan: van oud naar jong, minste actie naar meeste actie, etc. Het was interessant om de verschillen van de groep te zien. De kamers werden verdeeld en we gingen lunchen. 

 

Na de lunch hadden we een scholing van Frank Futselaar. Hij zit in de 2de Kamer en houdt zich onder andere met geschiedenis bezig. Het was dan ook niet heel verrassend dat hij ging vertellen over de geschiedenis van het socialisme en de ideologie van de SP. Het was een grappigemaar vooral leerzame scholing. Daarna hadden we een korte pauze en een politiek café met de voorzitter van de SP: Ron Meijer. Hij heeft zijn levensverhaal verteld en hoe hij bij de SP terecht kwam. Hij vertelde ook over wat hij voor de vakbond en de schoonmakers heeft gedaan. Hij had het over zijn boek en het boek “ Rules for Radicals” . Hij vertelde ook zijn mening over de klimaatkwestie. Na de vragenronde gingen we eten. 

 

Na het eten hielden we een pubquiz. Er waren 5 groepen met allemaal een aparte naam. Mijn groepje heette “ De radicale makkers” We hadden bijna gewonnen, maar het groepje “ De guillotine had ons net ingehaald. Na de pubquiz gingen we aan de bar nog nagenieten van een leerzame dag en daarna vrij laat slapen.

 

Van die keuze had ik nog wel spijt, want we moesten om 9.00 uur al aan het ontbijt staan en om 10.00 uur begon de eerste scholing. De scholing ging die dag over actie voeren en werd gegeven door Nils ller. We hadden het over de beroemde schelpmethode van het actievoeren en we deden  ook opdrachten. Het was vooral ook een interactieve dag. We hadden lunch en daarna rond 15:00 uur gingen we in groepjes uiteen om te bespreken wat voor acties we konden doen of wat er gaande was in onze lokale ROODgroep. Alleen is het best jammer dat ik het enige ROODlid ben in de gemeente Sluis, maar ik heb toch een paar tips gekregen om daar verandering in te brengen.

 

Kortom, het was een superleuk weekend: veel gedaan, veel geleerd en vooral veel gelachen. Ik verheug me nu al op de volgende ROOD actie. Helaas was op de terugweg de tunnel niet meer tolvrij.

 

Hilbert Zwiers,

 

U bent hier