h

PvdA, SP en D66 Sluis willen dat wethouder Peter Ploegaert opstapt

13 maart 2018

PvdA, SP en D66 Sluis willen dat wethouder Peter Ploegaert opstapt

Omwonenden van het nieuwe park in aanleg van Roompot bij Nieuwvliet belden met zorgen naar de gemeente Sluis en werden teruggebeld door Roompot.  Dat is onacceptabel en neigt naar belangenverstrengeling. Als het aan de SP, PVDA en D'66 ligt, neemt wethouder Peter Ploegaert daarom per direct ontslag. 

Vanavond tijdens de raadsvergadering wordt een motie van wantrouwen tegen de wethouder ingediend. De directe reden voor het indienen van de motie is het handelen van de gemeente met betrekking tot de aanleg van het nieuwe park van Roompot bij Nieuwvliet.

 Politieke verantwoordelijkheiD

Ploegwerk bood vorige week excuses aan voor het feit dat een ambtenaar vragen van omwonenden doorspeelde naar Roompot. De   PvdA, SP en D66 vinden het onacceptabel dat gegevens van mensen, die contact opnemen met de gemeente, worden doorgegeven aan derden zonder toestemming van de betrokkene.

Ook vinden ze dat het vertrouwen in de gemeente Sluis door dit soort handelen wordt geschaad en dat de wethouder zijn politieke verantwoordelijkheid moet nemen.

Reactie toevoegen

U bent hier