h

Redding van Zorgsaam

3 december 2015

Redding van Zorgsaam

De fractie en afdeling van SP Sluis, samen de afdelingen Hulst, Terneuzen en de SP fractie in de Provincie is nauw betrokken bij de redding van Zorgsaam in Zeeuws Vlaanderen. Sinds het begin van de problemen is de fractie actief geweest;

 

er zijn gesprekken geweest met de vorige en huidige directie, samen met Henk van Gerven. Via Henk van Gerven zijn er vragen gesteld in de Tweede Kamer en aan de minister. Af en toe zijn er successen, maar jammer genoeg verliezen we ook hoognodige zorg in Zeeuws Vlaanderen.  De recente sluiting van de PAAZ is hier een bewijs van.

 

De conclusie is dat de zorg in heel Zeeland ziek is en beheerst wordt door de macht van de zorgverzekeraar CZ. Nu blijft de vraag over, wat wij nog meer kunnen doen. Als we niks doen raken we zorg kwijt, maar ook ondanks onze strijd raken we zorg kwijt.

 

Aanstaande vrijdag 4 december gaan alle  SP fracties en afdelingen en de SP fractie van de Provincie , samen met Henk van Gerven tweede Kamerlid, weer rond de tafel om eensgezinds verder te strijden voor het behoud van goede zorg in Zeeland, en in het bijzonder Zeeuws Vlaanderen.

 

Annie Gerarts

fractieassistent SP Sluis

Reactie toevoegen

U bent hier