h

College volgt SP Sluis. Coalitiepartijen stemmen tegen!

8 november 2015

College volgt SP Sluis. Coalitiepartijen stemmen tegen!

Voor de fractie van de SP Sluis is de raadsvergadering over de begroting een heel vreemde vergadering geweest met een nog vreemdere stemming.

 

Het amendement over de toeristenbelasting, dat de fractie samen met de d'66 had ingediend wordt aangehouden tot de kadernota voor juni 2016.
Tot die tijd zal ook het onderzoek naar de  toeristen-belasting door de Rekenkamer van de raad afgerond zijn. Er is een convenant tussen gemeente en ondernemers dat verhoging van de toeristenbelasting voor juni moet zijn, zodat de ondernemers hun folders en brochure erop kunnen aanpassen.

De 3 grote belangenverenigingen Saverka, Recron en Vekabo waren insprekers tegen de motie. Ons besluit staat vast en hebben het amendement nu al op de agenda gezet voor volgend jaar.

Het amendement voor reclamebelasting is nu ingetrokken en na het overleg met gemeente en ondernemers van Oostburg in december gaat de fractie zich beraden of er een motie wordt ingediend.

Bij de 2 laatste amendementen is de fractie heel erg verbaast over de uitslag van de stemming.

Met het amendement over de vluchtelingen als ook het amendement over de fusie van het onderwijs hadden wij de steun van wethouder de Bruin en dus ook van het college.

Toch zijn die amendementen door de gehele coalitie weggestemd. Zijn onze amendementen nu weggestemd of is er dus 2 keer een motie van wantrouwen tegen de wethouder aangenomen?

In ieder geval was de SP Sluis veelvuldig onderwerp van gesprek in de raadsvergadering.

Annie Gerarts

fractieassistent SP Sluis

 

Reactie toevoegen

U bent hier