h

Verslag van onze gezellige ledenbijeenkomst leden SP SLUIS

30 september 2015

Verslag van onze gezellige ledenbijeenkomst leden SP SLUIS

Inmiddels is het al weer even geleden, dat de SP Sluis zijn ledenbijeenkomst  op 11 september  jl., georganiseerd heeft. De voornaamste reden was, en is nog steeds, dat de afdeling een gebrek heeft aan actieve leden. Deze avond heeft een grote opkomst gehad en we zijn hier blij verrast over en vooral ook, het onverwachte bezoek van Nico Heijmans van het scholingsteam van de SP Landelijk.

Tijdens deze informele avond zijn interessante onderwerpen aan de orde gekomen, en concrete afspraken gemaakt. Door de vergrijzing in Zeeuws-Vlaanderen en door de gezamenlijke problemen in het Sociaal Domein, de sociale woningbouw, de vergrijzing, het wegvallen van culturele instellingen heeft Peter den Hartog, onze voorzitter, de volgende vraag gesteld.

Wat vinden onze leden van een verdere samenwerking tussen de SP afdelingen in Zeeuws-Vlaanderen, zodat wij gezamenlijk en eensgezind onze standpunten kunnen uitdragen?

Deze vraag is positief ontvangen door de leden, en ook door de SP afdelingen Hulst/Terneuzen, en inmiddels zijn er gesprekken geweest tussen de afdelingen om in oktober, voor de eerste keer bij elkaar te komen.

Inmiddels is het dagelijks nieuws, dat er een vluchtelingenproblematiek is in Europa. Ook de gemeente Sluis is gevraagd of er geschikte locaties zijn om tijdelijk vluchtelingen op te nemen. Binnenkort wordt bekend, of, wanneer en op welke locatie, vluchtelingen gaan worden opgevangen. Hierover is er een brede discussie geweest en ook een werkgroep in het leven geroepen, om met ideeën te komen, op welke manier de SP Sluis de vluchtelingen kan gaan helpen.

Ook voor de andere problemen in het Sociaal Domein en de sociale woningbouw zijn werkgroepen opgericht, om mee te denken met de Fractie in de gemeenteraad, en gezamenlijke acties, met de andere SP afdelingen, te gaan voorbereiden.

Iedereen die zich geroepen voelt om met ons mee te denken, laat het horen. Via mail of telefonisch, zodat er wellicht goede originele ideeën uit gaan rollen.

Op naar de volgende Algemene ledenbijeenkomst op 9 oktober 2015, de besluitvorming van het congresstuk en de keuze van de kandidaten voor de voorzitter van de SP.

Met vriendelijke groet

Annie Gerarts

organisatiesecretaris

 

Reactie toevoegen

U bent hier