h

Sloopplannen Noordwesthoek in Breskens

7 maart 2015

Sloopplannen Noordwesthoek in Breskens

Vandaag was er weer actie in de wijk.Zo werd er nadere informatie verstrekt.

Met deze brief wil de SP Sluis de bewoners van de Noord West Hoek  in Breskens informeren over de stappen die wij nu gaan nemen.

Toen de SP Sluis vernam dat het de bedoeling was van woningcorporatie Woongoed Zeeuws Vlaanderen om de 122 woningen in Breskens te slopen heeft het bestuur dit besproken en is besloten om door middel van een enquête de mening van de bewoners te peilen over een mogelijk sloop van de woningen. We wilden hiermee weten wat de visie van de bewoners was om daarna te kunnen beoordelen of het zinvol was om actie te voeren tegen deze sloop door bijvoorbeeld het presenteren van alternatieven zoals verbouwing van de woningen.

 

De SP Sluis is niet perse tegen nieuwbouw, ook bij de nieuwbouw van de woningen kunnen wij helpen bij de onderhandelingen met woongoed Zeeuws Vlaanderen.

Dit is een gebruikelijke werkwijze bij de SP als politieke partij, omdat wij van mening zijn dat we voor de bewoners zijn en de bewoners bepalen wat zij willen.

 

Wij hebben de enquêtes verspreid op zaterdag 10 januari jl. en hebben ze op een later tijdstip huis aan huis weer opgehaald. De uitkomsten van de enquête hebben we uiteen gezet in een rapport dat inmiddels op de website van de SP Sluis www.sluis.sp.nl vermeld staat.

 

We hebben een informatieavond met de bewoners georganiseerd om de visie en de meningen van de bewoners over de uitkomsten van de enquête te bespreken om daarna een standpunt in te  nemen hoe we met deze problematiek verder wilden gaan.

Tijdens de bijeenkomst bleek dat er nogal verschillende verwachtingen waren bij de bewoners en dat er nog veel vragen waren. Een aantal bewoners had verwacht dat er bij deze bijeenkomst al diverse financiële plaatjes zouden liggen.

Voor alle duidelijkheid: die zijn er nog niet, want er is alleen nog maar een voornemen van Woongoed om te gaan slopen en daar nieuwe woningen voor terug te bouwen. De sloopplannen moeten nog goedgekeurd worden door de gemeente Sluis.

 

Bij een peiling onder de ongeveer dertig aanwezigen bleek dat ongeveer 50% er prijs op stelde dat de bewoners samen met de SP op zouden trekken in de richting van Woongoed om de belangen van de bewoners te vertegenwoordigen. Op basis van de respons op de enquête (49 van de 122) en het feit dat ongeveer 50% van de aanwezige bewoners samenwerking met de SP waardeerden is de SP Sluis van mening dat er op dit moment te weinig draagvlak is onder de bewoners om nu al gezamenlijk op te trekken in de richting van Woongoed.

 

De SP zal als politieke partij wel op korte termijn in gesprek gaan met de directie van Woongoed Zeeuws Vlaanderen om de voors en tegens van sloop en de financiële gevolgen voor de bewoners te bespreken en informatie verzamelen over de nieuwbouwplannen. Indien er aanleiding toe is zullen wij de bewoners weer informeren .

 

De SP Sluis blijft strijden voor het belang van bewoners en zullen zeker voor de bewoners op komen als dat nodig is, zowel in de gemeenteraad als bij de directie van Woongoed Zeeuws Vlaanderen.

Namens de SP Sluis,

 

Rudy Eversdijk (fractievoorzitter SP)   06 - 42 22 07 47     fractiesluis@sp.nl

Annie Gerarts (fractie assistent)          06 - 19 51 70 40     anniegerarts@hotmail.com

 

 

 

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier