h

Verslag informatieavond sloopplannen in Breskens

20 februari 2015

Verslag informatieavond sloopplannen in Breskens

Foto: SP

Bijeenkomst met bewoners sloopwoningen Breskens

De uitkomst van de enquête spreekt voor zich. Tijdens de bijeenkomst kwamen nog meer bezwaren  van de bewoners naar boven.

De bewoners van de Crijnsenlaan en Evertsenlaan kunnen niet anders dan hun woningen laten slopen, doordat er scheuren in de buitenmuren zitten. Dat was hun mening. Dit komt vooral doordat er jaren achterstallig onderhoud van de woningbouw is en dat geweigerd wordt om het te repareren. De bewoners moeten het uit eigen zak betalen. In de Admiraal de Ruyterlaan zijn deze reparaties wel uitgevoerd. Vooral de bewoners die in zogenaamde gerenoveerde huizen zitten waar de gaten in de muur vallen, en die veel hogere huren moeten betalen dan de mensen die er al jaren wonen.

Er waren ook bewoners waar het onderhoud van de woningen beter was en die geen behoefte hebben om te verhuizen. Ook doordat het merendeel de huizen al die jaren zelf hebben opgeknapt en verbouwd.

De heer die kritiek had op onze informatie, gaf zelf ook geen goede informatie, omdat ook hij die nog niet kan geven. Hij heeft gelijk dat alle voor - en tegens tegen elkaar gezet moeten worden. Het was voor de SP ook een eerste bijeenkomst om de meningen van de bewoners te peilen. Sommige bewoners hadden andere verwachtingen.

De reden waarom Woongoed nog niet was uitgenodigd heeft de Peter den Hartog ook uitgelegd. Deze avond was bedoeld om te kijken, wat er bij de bewoners leeft. Dat kan zijn sloop of renovatie of een combinatie hiervan. En met elkaar in discussie te gaan en ideeën te kunnen delen. Wij hebben het gesprek tussen Woongoed en de SP dus ook bewust al weken tegengehouden. Om de discussie en draagvlak te creëren tussen de bewoners onderling.

Het in gesprek gaan met Woongoed doen we samen met de bewoners en anders niet. Dat was onze voornaamste vraag aan de bewoners. Inmiddels hebben wij 4  mensen bereid gevonden die met ons meegaan. En de afspraak met Woongoed wordt zo spoedig mogelijk gemaakt.

Huurdersbelang hadden wij niet uitgenodigd, maar was wel aanwezig. Ook via hun kant is hulp toegezegd om als groep te gaan onderhandelen met Woongoed. Het is duidelijk dat men sterker staat als groep dan alleen. Onze dank voor haar aanwezigheid.

Al met al kan gesteld worden dat het een nuttige avond was die stof tot nadenken gegeven heeft. Voor de bewoners om zich te organiseren voor de onderhandelingen met Woongoed en voor de SP Sluis om samen met de bewoners te onderzoeken wat de verschillende mogelijkheden zijn van sloop en renovatie en de gevolgen daarvan voor de bewoners.

SP afd. Sluis

Reactie toevoegen

U bent hier