h

SP in actie tegen sloopplannen van Woongoed in diverse dorpen.

7 januari 2015

SP in actie tegen sloopplannen van Woongoed in diverse dorpen.

De Zeeuws-Vlaamse SP-afdelingen hebben een enquête uitgezet in de noordwesthoek van Breskens om van bewoners te horen hoe ze tegen sloopplannen van Woongoed aankijken. De Sluise SP-fractie kreeg signalen dat veel bewoners niet weg willen en vrezen dat nieuwe huizen een stuk duurder zullen zijn.

De SP inventariseert of alle bewoners wel op de hoogte zijn van de plannen van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen om 127 huizen te slopen. De corporatie hield weliswaar een informatieavond, maar de Socialistische Partij vraagt zich af of iedereen de plannen goed begrepen heeft.

Ook wil de partij graag weten of mensen graag op hun oude adres blijven wonen en of ze bereid zijn daar meer huur voor te betalen. Daarnaast vraagt de partij mensen of ze liever renovatie dan sloop zien. Mensen die dat willen, kunnen de landelijke SP-poster 'Slopen is bezopen' voor hun raam hangen.

Als de enquêtes zijn opgehaald en zijn geëvalueerd, belegt de SP een bewonersavond om de resultaten te bespreken, meldt de Sluise fractievoorzitter Rudy Eversdijk.

Reactie toevoegen

U bent hier